Køb en brugt Mac

Ofte kan det godt svare sig at købe brugt MacBook eller anden Apple computer. Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på, hvis du bevæger dig ud på brugtmarkedet. I dette blogindlæg ser vi nærmere på de forskellige muligheder og faldgruber du kan møde på din vej i brugt-junglen.

køb en brugt apple computer

Skal du købe privat eller hos en forhandler?

Privat sælger

Fordel: Ved at købe en brugt Mac af en privat sælger, er at den ofte er billigere end hvis du køber en brugt Mac hos en forhandler.

Ulempe: Der er ingen reklamation eller garanti, når du handler privat. Du kan derfor ikke reklamere over en fejl, medmindre du har lavet en forudgående aftale med sælger.

Forhandler

Fordel: Hos en forhandler, skal der altid som minimum, være 2 års reklamationsret på produktet. Nogle forhandlere tilbyder også op mod 3 års garanti.

Ulempe: Det kan være dyrt at købe brugt hos en forhandler, fordi Apples brugtpriser er relativ høje.

Hvor kan man købe brugt Apple computer?

Hvad enten du vil købe brugt Mac hos en privatsælger eller forhandler, så er mulighederne mange. Der er nemlig rigtig mange online salgskanaler.

Forhandlere af brugte Apple produkter

Applegenbrug.dk

Hos Applegenbrug.dk kan du finde et udvalg af brugte Apple computere. Du kan ikke købe iPhone eller iPad. Der ydes 2 års garanti og 14 dages returret.

Refurbed.dk

Hos Refurbed har de et bredt udvalg af brugte telefoner, tablets, computere, m.m. Refurbed yder 12 måneders garanti.

Greenmind.dk

Greenmind.dk har 14 butikker i Danmark, hvor de sælger brugte computere, tablet, smartphones, m.m med 3 års garanti.

Datamarked.dk

Datamarked.dk skriver at de har Danmarks billigste brugte Apple MacBooks. De sælger i øvrigt også iPhones, iPads, reservedele, m.m. Datamarked.dk yder 1 års garanti på sliddele i brugte varer.

Privatsalg af brugte computere

dba.dk

Dba.dk er Danmarks største brugtmarked. Her er der rig mulighed for at finde en brugt Apple computer.

Guloggratis.dk

På Gul og Gratis kan du finde alt fra byggematerialer og camping udstyr til computere og smartphones.

Konklusion

Nu har vi været igennem fordele og ulemper i forbindelse med at købe brugt. Der er dog ikke noget facit. Hvis du køber en brugt computer hos en privat sælger, og den går i stykker indenfor kort tid, da har du ingen garanti. Reparation er da for egen regning. Hvis du derimod køber en Brugt computer hos en forhandler, kan du være sikret mod skader i op til 3 år.

Håber du nu er bedere rustet til at bevæge dig ud på brugtmarkedet.

Skriv en kommentar